26 Ekim 2014 Pazar

PAYZA ÜYELİK RESİMLİ ANLATIM

Payza Nedir: Aynı paypal da olduğu internet üzerinden güvenli ödeme yapmaya ve almaya yarayan bir sistemdir. 
*Üye olmak için öncelikle alttaki banner a tıklayın


Ardından Sign up butonuna tıklıyoruz


Personal'ı seçiyoruz


Burada sırasıyla Bay için "Mr" Bayan için "Mrs" yi peşinden ad, soyad, email ve şifre bilgilerini girip "GET STARTED" a tıklayın


Yazmış olduğunuz e-mail adresine giriş yapın ve Payza dan gelmiş olan maili açıp "Validate my email" e tıklayarak email adresimizi onaylıyoruz


Payza üye sayfamız çıkıyor burdan profil bilgilerimizi tamamlamak için "Comlete profile setup" a tıklayın


"Get Started" a tıklayın


Your Industry den çalıştığınız sektörü veya işsiz iseniz Other ı seçin. Your job yazan yerde mesleğinizi seçiyorsunuz. "Save and continue" deyip devam ediyoruz.


Adres bilgileri, şehir, ilçe veya bölge adı, ve posta kodu girdikten sonra "Save and continue" ile devam ediyoruz


Telefon numaranızı yazın


Burada ilk seçenekten gizli sorunuzu seçip altına cevabını yazın. Doğum tarihinizi ay gün yıl biçiminde yazın ve en az 4 haneli bir pin numarası belirleyin "Save and finish" ile kaydınızı tamamlayın.


Şimdi payza üyeliğini nasıl doğrulayacağınızı anlatacağım. Onaylı bir üyelikle hiçbir sınır olmadan işlem yapabilirsiniz. 

"Verify your account" a tıklayın


"Document Validation" a tıklayın


Doğrulama işlemi kimlik ve adres doğrulama olmak üzere iki kısma ayrılıyor. 
*Kimlik doğrulama işleminde: Sürücü belgesi (ehliyet), pasaport ve nüfus cüzdanı olarak 3 seçenek var. Bunlardan hangisiyle yapmak isterseniz onu tarayıcıyla bilgisayara aktarın seçeneklerden seçin ve "Choose file" ile seçin.

*Adres doğrulama işleminde ise Banka hesap özeti, kredi kartı ekstresi, adres gösteren elektrik su vb fature ile telefon faturası seçenekleri bulunuyor. Bunlardan hangisini isterseniz onu işaretleyip seçeneklerden "Choose file" ile taratmış olduğumuz belgeyi seçin. "Next" e tıklayın


Yüklemiş olduğunuz her iki belge de karşınıza çıkacaktır. Eğer düzeltme yapmak istenirse "Previous" ile geri dönüp tekrar yükleme işlemi yapabilirsiniz. Doğru bir şekilde yüklenmişse "Send" e tıklayın ve bitirin.


0 yorum:

Yorum Gönder